Україна і світ

Авіакатастрофа у Броварах: у МВС розповіли, як протікає розслідування

В.о. очільника МВС Ігор Клименко заявив у середу, 1 лютого, що експертизи у справі про авіакатастрофу у Броварах ще не завершено. Він додав, що версії подій залишаються незмінними, МВС у рамках розслідування виконує доручення СБУ та ДБР.

– Наші слідчі та оперативні співробітники входять до групи, і звичайно, всю інформацію, яка є, ми надали слідству, – сказав Клименко.

За його словами, співробітники МВС разом з оперативниками та слідчими СБУ працювали у перші дні після трагедії, щоб оглянути місце авіакатастрофи.

– Ми оглянули та перевірили величезний масив інформації. Це стосувалося і відеокамер, і громадян, які тим чи іншим чином свідчили щодо катастрофи… Звичайно, ми сподіваємось і зацікавлені в тому, щоб слідство якнайшвидше закінчилося і ми дізналися про причини цієї авіакатастрофи, – підкреслив в.о. міністра.

Він також прокоментував слідчі дії у ексглави МВС Арсена Авакова щодо вертольотів ДСНС – за його словами, “є відповідні кримінальні провадження, тож правоохоронні органи роблять свою роботу”.

Зараз дивляться

На питання про те, чи проводяться перевірки співробітників МВС у зв’язку з версією про можливу диверсію, він відповів ухильно – що виконуються доручення від ДБР та СБУ, не уточнюючи, про які саме доручення йдеться.

– Ми ще чекаємо на експертизу. Експертизи, я думаю, дадуть слідству відповіді на питання, які стоять перед нами… Усі версії, які були озвучені, залишаються робочими, – повідомив Клименко.

Нагадаємо, 18 січня у Броварах упав та розбився біля дитячого садка вертоліт ДСНС. На його борту було керівництво МВС – міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович. Усі вони загинули.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Усього загинуло 14 людей, з них одна дитина, постраждали 25 осіб, із них 11 дітей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-01 16:22:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин