Україна і світ

Авіакатастрофа у Броварах: очевидці розповіли деталі падіння гвинтокрила


Авіакатастрофа у Броварах: очевидці розповіли деталі падіння гвинтокрила

Медики стабілізували усіх постраждалих після падіння гелікоптера у Броварах. Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації. Частину найважчих пацієнтів перевели до Київського опікового центру. Деяких з них готують до відправлення на лікування за кордон. Ідеться як про дітей, так і про дорослих. Потерпілих погодилися прийняти  в Польщі, Австрії, Чехії та Сполучених Штатах.

За офіційними даними в авіакатастрофі загинули 14 людей. Серед них керівництво МВС – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Також серед загиблих одна дитина, яка загинула разом з мамою. Після авіатрощі у медзакладах залишаються 16 людей. Маленькі пацієнти на щастя у не важкому стані.

Медики та рятувальники були вражені, як під час трагедії оперативно спрацювали вихователі садочка. Одну з них, пані Олену відкинуло вибуховою хвилею. Попри удар вона змогла підвестися і вивести дітей з пожежі. Щоб врятувати малечу, вихователькам довелося розсувати меблі, які попадали від вибуху. Допомогло і те, що діти знали, як діяти під час повітряної тривоги і одразу побігли до дорослих.

Один з потерпілих  5ти-річний Тимофійчик, у нього забій голови. Ще 10 осіб перебувають в опіковому відділенні Київської міської лікарні номер 2. Троє з них планують лікуватися за кордоном. Це постраждалі діти і дорослі, які були в садочку або поруч на момент падіння гвинтокрила ДСНС. 8 госпіталізованих, зокрема 3 дітей у реанімації. Ступінь опіків постраждалих медики оцінють від 3 до 40 відсотків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 19:35:35