Україна і світ

Аварію на Північних потоках спричинили потужні вибухи – поліція Копенгагена

Попереднє розслідування пошкоджень на російських газопроводах Північний потік (Nord Stream), виявило, що аварія сталася внаслідок потужних вибухів.

Про це поінформували в пресслужбі поліції Копенгагена (Данія).

Зазначається, що данська поліція за сприяння збройних сил і у співпраці з Розвідувальною службою поліції Норвегії (PET) провела низку попередніх розслідувань на місці аварії у Балтійському морі.

– Розслідування підтвердило, що Північний потік-1 та Північний потік-2 зазнали значних пошкоджень у виключній економічній зоні Данії, і що ці ушкодження спричинили потужні вибухи, – наголошується в заяві.

На підставі цих даних PET та поліція Копенгагена вирішили створити спільну слідчу групу, яка займеться подальшим розслідуванням витоку газу в Балтійському морі.

Слідча група тісно співпрацюватиме з відповідними органами як у Данії, так і зі Збройними силами Норвегії, які надають допомогу у розслідуванні.

Терміни завершення розслідування поки не озвучуються.

Як відомо, наприкінці вересня на російських трубопроводах Північний потік-1 та Північний потік-2 у Балтійському морі сталася аварія. Було зафіксовано чотири витоки газу.

При цьому поблизу газопроводів Nord Stream сейсмологи зафіксували два підводні вибухи незадовго до аварії. Як наголосили в НАТО, виток газу на гілках Північних потоків стався внаслідок диверсії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Пресслужба поліції Копенгагена

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-18 14:27:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин