Україна і світ

Атака дронів: Ігнат розповів, що було метою БПЛА Shahed цієї ночі

Спікер командування військово-повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, коли Росія обстрілює Україну ракетами, а коли – БПЛА та чому. Також він розповів, що було метою атаки дронів цієї ночі.

– 30 БПЛА знищено сьогодні вночі… Всього окупанти принесли нам приблизно 35 таких “подарунків”, привітали наших дітей… За попередніми даними, це БПЛА Shahed 136 або Shahed 131 – це менша модель, – заявив спікер.

Він додав, що ми не можемо бачити ці дрони під час атак фізично, але Повітряні Сили бачать їх як мітки на радарах і знищують, особливо вночі.

– Головна їхня мета – знеструмити Україну, вразити об’єкти критичної інфраструктури… Ворог своїх намірів не приховує. Хоче Україну на зиму залишити без світла та тепла. Це терор, який триває і ракетними ударами, і ударами дронів-камікадзе, – зазначив Ігнат.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він уточнив, що вранці та вдень росіяни завдають ударів крилатими ракетами, в основному Х-101 та Калібр. Shahed застосовується переважно вночі.

– Вони зрозуміли, що вдень можна дістати дрон зі стрілецької зброї або з ПЗРК, тому вони почали застосовувати їх вночі. Час – від 23:00 до 5:00. Це дозволяє ворогові візуально приховувати свої цілі, коли їх чути, але не видно, – пояснив речник.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-19 18:49:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин