Україна і світ

Атака авіабомбою по Харкову 27 березня: Зеленський відреагував

Для захисту українських міст від атак РФ, подібних до удару терористів авіабомбою по Харкову, потрібні додаткові системи протиповітряної оборони та винищувачі F-16.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський ввечері 27 березня після атаки Росії по Харкову.

Російський авіаудар по Харкову

– Харків. Російський терор проти міста набуває особливої підлості. Намагання загнати понад мільйон людей у блекаут, постійні удари ракет і Шахедів. Тепер – авіабомби. Просто по звичайній вулиці, по будинках, школі, звичайній цивільній інфраструктурі, – написав він.

Він додав, що станом на 18:17 відомо про одного загиблого внаслідок теракту РФ. Зеленський озвучив співчуття рідним та близьким.

Зараз дивляться

– Щонайменше 19 людей постраждали, серед них діти. Зокрема, дівчинка 2022 року народження, хлопчик 2023 року народження, – додав глава держави.

За його словами усім постраждалим надається необхідна допомога, а відповідні служби працюють на місці влучання.

– Я вдячний усім, хто день за днем рятує для Харкова нормальне життя, – додав він.

Володимир Зеленський наголосив, що зміцнення української ППО та прискорення надання Україні F-16 – це життєво важливі завдання.

– Цьому немає і не може бути жодних раціональних пояснень – чому ЗРК Patriot, яких у світі достатньо, досі не закривають небо Харкова та інших наших міст і громад, які страждають від російських терористів. Щодня працюємо заради того, щоб дати більше захисту життя наших людей, нашої України, – наголосив він.

Вибух у Харкові 27 березня: що відомо

Про удар по Харкову стало відомо близько 15:54, коли про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Згодом стало відомо, що Росія використала проти мирного населення аналог крилатої ракети – керовану авіабомбу, що виготовлена на базі ФАБ-250.

Дві російських авіабомби впали на загальноосвітню школу та посеред житлових будинків. Частково зруйновано дві п’ятиповерхівки, Інститут загальної та невідкладної хірургії, адмінбудівлі, місця загального користування.

У постраждалих поранення легкого або середнього характеру.

Детальніше про атаку російських терористів по Харкову – читайте на Фактах ICTV.

Фото: Олег Синєгубов

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-27 19:52:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин