Україна і світ
Ароматні та тонкі: рецепт млинців на сухому молоці
1 тиждень назад
175 1 хвилина прочитана
Поділитися
Facebook

Якщо раптом закортіло напекти млинців на молоці, а у холодильнику його немає, не варто відмовлятися від цієї ідеї.
Чудова альтернатива – млинці на сухому молоці, адже вони виходять такими ж ароматними. Як приготувати млинці на сухому молоці на Масляну 2025 – у матеріалі Фактів ICTV.
Млинці на сухому молоці: рецепт
Рецепт млинців на сухому молоці дозволяє швидко приготувати страву. Головне – ретельно розвести сухе молоко та отримати однорідну рідину без грудочок.
Інгредієнти:
- борошно – 250 г
- тепла вода – 0,5 л
- сухе молоко – 50 г
- яйця – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 20 г
- олія – 50 мл
Як приготувати млинці на сухому молоці
Щоб уникнути утворення грудочок у тісті для млинців на сухому молоці, треба спочатку змішати всі сухі інгредієнти, а потім поступово вливати до них рідину.
- Розведіть сухе молоко теплою водою та добре перемішайте суміш.
- У глибокій мисці збийте яйця виделкою чи блендером, потім додайте їх до молочної рідини разом з сіллю та цукром. Всі інгредієнти ще раз добре перемішайте.
- У просіяне борошно поступово вливайте молочно-яєчну суміш, ретельно перемішуючи масу до однорідної консистенції. Додайте 1 ст. л. олії, після чого знову перемішайте тісто. Накрийте посуд рушником та залиште на 15-20 хв.
- Перед тим як почати смажити млинці, прогрійте і змастіть пательню. Наливайте тісто порціями і випікайте млинці на повільному вогні до золотистого кольору. Після того як один бік заварних млинців підсмажиться, переверніть його на інший.
- Готові млинці на сухому молоці викладайте на тарілку, змащуючи вершковим маслом.
Подавайте зі сметаною, ікрою, варенням чи джемом.Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-14 17:02:00
1 тиждень назад
175 1 хвилина прочитана
Поділитися
Facebook
Поділитися
Facebook