Україна і світ

Армія РФ не можу одночасно наступати на двох напрямках

РФ не може проводити стратегічні операції на двох напрямках одночасно. 

Про це повідомив заступник начальника ГУР МО України генерал-майор Вадим Скібіцький. 

За його словами, стратегічна операція – це операція, яка проводиться на окремому стратегічному напрямку.

Зараз дивляться

По напрямку України у РФ було мінімум два стратегічні напрямки. 

Це південно-західний стратегічний напрямок – смуга відповідальності південного військового округа. І західний стратегічний напрямок – це відповідальність західного військового округа.

Харків, Суми, Чернігів, Київщина – це західний стратегічний напрямок. Міста, де зараз йдуть активні бойові дії – це південно-західний стратегічний напрямок. 

– На сьогоднішній день Росія продовжує стратегічну операцію тільки на одному напрямку. В неї немає ні військ, ні сил, ні засобів, щоб проводити потужну наступальну операцію на західному стратегічному напрямку, – сказав Скібіцький. 

Він зазначив, що зараз Росія не має стратегічного резерву, але окупанти намагаються його створити. 

– Все, що створювалося, відразу заводилося на нашу територію. 18-та армія, 25-та армія, 3-й армійський корпус – вони всі воюють, резерву немає.Якщо ми говоримо про те, який темп повинен бути наступу в стратегічній операції? На добу – це просування вглиб території противника 20 км, – додав представник ГУР. 

Також він розповів, що Авдіївку росіяни брали більше чотирьох місяців. Вони намагалися безперервно просуватися малими тактичними групами, штурмовими загонами. 

– Відбулися зміни в тактиці дій за ці два роки, однозначно. Спочатку росіяни заходили діяти батальйонними тактичними групами, а на сьогоднішній день повернулися до звичайної тактики штурмових дій. Це знову бригади, полки, дивізії, армії, корпуси. Тобто повернулися до класичної структури, яка притаманна звичайній конвенційний війні, – сказав Скібіцький. 

Заступник начальника ГУР МОН також розповів, що ЗСУ досягли під час проведення контрнаступальної операції, і ворог так і не повернулися на ті позиції, які були на початку українського контрнаступу.

Війна в Україні, Розвідка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-23 18:13:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин