Україна і світ

”Армія МакГайвера”: NYT пише, що ЗСУ здивували НАТО винахідливістю при атаках Зміїного

Українські Збройні сили в країнах НАТО називають “армією МакГайвера”, що є відсиланням до старого телесеріалу, в якому герой проявляє винахідливість та імпровізацію, використовуючи все, що потрапляє під руку.

Про це пише газета New York Times у статті про постачання західного озброєння Україні, а також труднощі, з якими при цьому стикаються країни Альянсу.

Видання вказує, що Україна довела свою здатність до адаптації, через що ЗСУ серед країн НАТО отримали прізвисько “армія МакГайвера”.

Як приклад, NYT наводить ситуацію, коли була необхідність обстріляти російські позиції на острові Зміїний.

– Українці поставили (французькі гаубиці, – Ред.) CAESAR із 40-кілометровим радіусом дії на баржі та відбуксирували їх на 10 кілометрів, щоб ударити по острову, що знаходився за 50 кілометрів, чим здивували французів, – пише видання.

Інші приклади, які наводить газета, це те, як Україна потопила флагман російського Чорноморського флоту Москву, використовуючи свої власні адаптовані ракети. Або ж те, як українські інженери розробили морські дрони, які можуть атакувати російські кораблі в морі.

При цьому, з посиланням на американських чиновників, газета пише, що у збройних сил США все ще достатньо матеріальних засобів для продовження постачань в Україну і захисту інтересів США в інших країнах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім іншого, за твердженням NYT, Франція вже передала Україні щонайменше 18 сучасних гаубиць CAESAR, що становить приблизно 20 відсотків від усієї наявної у неї артилерії, через що Париж не хоче надавати ЗСУ більше подібного озброєння.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-26 22:24:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин