Україна і світ

Арестович назвав можливі причини вибухів на аеродромі у Новофедорівці

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович вважає, що вибух в окупованому Криму на аеродромі росіян у Новофедорівці та знищення складу в Новоолексіївці, що поруч із Генічним, це результат “нехтування окупантами техніки безпеки”.

Про це Арестович сказав у ефірі Фейгін LIVE.

Олексій Арестович припустив, що вибухи в Криму можуть бути роботою ЗСУ або партизанів.

– Поки союзники готують нам зброю, яка б’є на 300 км, український ВПК також не стоїть на місці як варіант. Або другий варіант – робота кримських партизанів, наприклад. Партизани домовились із прапорщиком. Той заніс пристрої та поклав біля бомб і далі пішло-поїхало, — заявив Арестович.

За його словами, на вході до Криму стоїть російське військове угруповання. Склади цього угрупування вибухнули сьогодні у Новоолексіївці.

Одну з найбоєздатніших армій РФ – 35-ту – загнали ближче до Енергодару. Під Токмаком зібралося угруповання, велике угрупування стоїть на лівому березі в районі Нової Каховки.

– Вимальовується чотирикутник, який вирішує лише одне завдання – він має заблокувати рух українських військ на Мелітополь. Це те, чого вони (окупанти – Ред.) бояться як вогню. Бо удар туди обрушує всю оборону від Херсона до Маріуполя – розповідає Арестович.

За його словами, тоді росіяни залишаться хіба що з Донецькою та Луганською областями, але їх зачистити від окупантів буде нескладно.

При цьому Олексій Арестович наголосив, що на Донеччині залишилися лише угруповання “ЛНР” і “ДНР”, а всі інші сили, близько 60% всього угрупування в Україні, кинули на Південь. Там збудували бойові порядки з розносом у 100 км.

Така стратегія, на думку російського командування, нібито має допомогти купірувати наші сили на Мелітополь, ударити нам у фланг, і про всяк випадок мати кримське угруповання і між Новою Каховкою та Херсоном.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: tZE inform

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-10 01:53:24