Львівський портал

Апеляційний суд підтвердив вирок ґвалтівнику 12-річного хлопчика на Левандівці

У середу, 4 вересня, апеляційний суд Львова підтвердив вирок обвинуваченому у зґвалтуванні 12-річного хлопчика, що сталося в червні 2020 року на Левандівці. Ґвалтівнику присудили 13 років тюрми. Про це повідомила матір потерпілого хлопчика Софія Яцків.

«У цей чорний для нашого міста день маємо локально добру новину – сьогодні, після року судових засідань, Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Залізничного районного суду від 5 травня 2023 року, а саме 13 років позбавлення волі та внесення обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи», – йдеться у повідомленні.

Софія Яцків зазначила, що родина планує передати на ЗСУ кошти з пожертв небайдужих, які залишилися після оплати послуг адвоката.

Передісторія

Інцидент стався 18 червня 2020 року, коли хлопчик, який зник після виходу з дому, повернувся та розповів матері про зґвалтування в парку на вулиці Роксоляни.

Дитину покликав невідомий чоловік, аби той допоміг йому відтягнути мопед. За це чоловік пообіцяв купити 12-річному хлопцю газований напій. Кривдника спіймали того ж дня, ним виявився 18-річний мешканець Львова.

У травні 2023 року Залізничний районний суд Львова призначив обвинуваченому 13 років тюрми та ухвалив включити інформацію про засудженого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-05 08:04:37