Україна і світ

Антиєвропейська агресія росії зазнає провалу, а європейська свобода буде гарантована — Володимир Зеленський

Під час промови Президента України Володимира Зеленського до учасників міжнародного симпозіуму «Європейська ідея» підкреслив, що цьогоріч лінія фронту в Україні стала лінією боротьби Європи за себе.

«Минуло 274 дні – і очевидно, що антиєвропейська агресія росії зазнає провалу, а європейська свобода буде гарантована», — наголосив глава держави.

Він сказав, що росія ще поки вдається до різних форм терору. росії ще поки вистачає ракет і артилерії, щоб кожного дня вбивати людей і провокувати нові труднощі для України та всієї Європи.

«Але немає і не буде того, на що російський імперіалізм завжди робив ключову ставку та що врешті приводило Європу до поразок. Немає розколів між європейцями. І зберігати таку реальність у Європі – наша з вами робота номер один, — зазначив Президент України. — Немає України окремо від Європи, так само як немає Польщі, чи Литви, чи Румунії, чи Латвії, чи Німеччини, чи Франції окремо від Європи. Це наш континент. Це наше життя. І це наш шлях, який ми можемо пройти. І цю зиму. І цю війну. Усі ми разом – усі європейці».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-25 13:00:56