Україна і світ

Антивоєнні протести у Росії у річницю вторгнення РФ в Україну – що відбувається

У містах Росії в річницю повномасштабного вторгнення активісти вийшли на вулиці для пікетів та акцій протесту проти війни в Україні.

Правозахисне видання ОВД-Інфо повідомляє, що активістів оперативно затримують російські силовики.

У Владивостоці затримали місцевого жителя, який вийшов на центральну площу із антивоєнним плакатом. Чоловіка доправили до відділу поліції, де допитали та відпустили без складання протоколу. В Іркутську затримали жінку з плакатом “Вимагаю вивести війська РФ з України!”.

Зараз дивляться

У Нижегородській області через антивоєнний пікет затримали муніципального депутата міста Викса Дмитра Мочаліна. Він вийшов на вулицю з плакатом “Мир – Україні. Солдат – додому”.

У Самарі та Єкатеринбурзі силовики затримали людей, які 24 лютого покладали квіти до пам’ятників репресованим. А в Барнаулі затримали вже п’ятьох активістів, які виходили на центральну площу міста з акціями, пікетами.

novyj proekt 14

У підмосковному Королеві із плакатом Я за мир затримали дівчину. Фото: Роман Іванов, RusNews

У Санкт-Петербурзі поліція затримала вже дев’ятьох активістів за покладання квіті до пам’ятника Тарасу Шевченку. Сімох з них доставили у відділення поліції.

У Москві біля пам’ятника Лесі Українці затримали трьох жінок. В одної з них на сумці був напис Ні війні. Інша – намагалася покласти квіти, але силовики схопили її та повели до автозаку.

Згідно зі статистикою ОВД-Інфо, за проявлення антивоєнної позиції з 24 лютого 2022 року по 15 лютого 2023-го – загалом було зафіксовано 19 586 випадків затримань.

Джерело: ОВД-Інфо

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Avtozak LIVE

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-24 18:06:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин