Україна і світ

Антигуманні режими загрожують людству: Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру

Президент України Володимир Зеленський у 81-ші роковини трагедії Бабиного Яру вшанував пам’ять жертв масових розстрілів мирного населення нацистами у роки Другої світової війни.

Він поклав квіти до пам’ятника жертвам трагедії, що розташований на території Національного історико-меморіального заповідника Бабин Яр.

Антигуманні режими загрожують людству: Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру / 4 фотографии

Також глава держави ушанував пам’ять євреїв, розстріляних нацистами в Бабиному Яру. Володимир Зеленський наголосив, що світ має зробити все, щоб недопустити подібних трагедій і злочинів проти людяності. На жаль, вони стаються і сьогодні, зокрема на українській землі.

– Будь-які антигуманні режими становлять загрозу для всього людства. Злочинці, які спричиняють такі трагедії, обов’язково мають бути покарані. Щоб у диктаторів і тиранів не було бажання повторювати щось подібне у майбутньому, – додав президент.

Крім того, Володимир Зеленський оглянув інсталяцію Чорний куб, присвячену 81-м роковинам трагедії Бабиного Яру.


Нагадаємо, 29 вересня в Україні згадують жертв Бабиного Яру. Місцем масових розстрілів він став у період з 1941 до 1943 року, під час окупації Києва нацистами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Протягом цього часу загарбники розстріляли тут близько 100-150 тис. людей, дві третини з яких були єврейського походження.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-29 16:40:28