Україна і світ

Андрій Мордвічов – новий командувач Центрального округу в Росії

У Росії знову кадрові перестановки, цього разу командувачем Центрального військового округу став генерал-лейтенант армії РФ Андрій Мордвічев.

Про це пишуть російські ЗМІ.

До цього командувачем був генерал-полковник Олександр Лапін. Крім того, він також командував угрупуванням окупантів Центру в Україні. На початку січня Лапіна призначили начальником Головного штабу Сухопутних військ РФ.

Зараз дивляться

Чутки про призначення Андрія Мордвічева командувачем Центрального військового округу ходили давно. Тепер відповідний запис з’явився у російській базі Спарк.

Хто такий Мордвічев

Мордвічов був одним із командувачів, який очолював штурм Маріуполя. У боях він отримав поранення, а наприкінці березня в РФ навіть повідомляли про його загибель.

Фейк про смерть Мордвічева розвіяв голова Чечні Рамзан Кадиров. Він запостив відео з російським генералом, на якому Кадиров і Мордвічов обіймаються, а голова Чечні називає окупанта “найкращим командувачем”.

Варто зазначити, що між Кадировим та колишнім командувачем Центральним військовим округом Лапіним був конфлікт. Глава Чечні критикував військового, називав “бездаром” та заявляв, що той “відсиджується в Луганську”.

Варто зазначити, що Міністерство оборони РФ 17 лютого на своєму сайті оновило дані про командувачів військових округів. Окрім Мордвічова, у січні змінили керівництво у ще двох округах. Командувачем Західного округу став Євген Нікіфоров, а Південного – Сергій Кузовлєв.

Очолював штурм Маріуполя: в Росії командувачем Центральним округом поставили Мордвічева / 3 фотографии

Східний округ із серпня очолює Рустам Мурадов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: скрін з відео

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-17 17:15:15