Україна і світ

Аналітики ISW розповіли, як швидко Росія використає нову партію дронів Shahed

Російська армія все більше покладається на іранські дрони для обстрілу критичної інфраструктури України. Тегеран має намір передати Росії ще 1750 безпілотників Shahed.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

За словами американських експертів, РФ вичерпає нові 1750 іранських безпілотників до травня 2023 року, якщо росіяни запускатимуть їх Україною з тією ж швидкістю, що й у період з вересня по грудень 2022 року.

За словами представника Головного управління військової розвідки України (ГУР) Вадима Скибицького, окупаційна армія вже використала близько 660 безпілотників іранського виробництва Shahed-131 та -136.

Спікер командування ВПС України Юрій Ігнат зазначив, що дрони-камікадзе Shahed складніше засікти на радарах, тому росіяни їх частіше використовують.

За словами Скибицького, окупанти використовують саме масивні рої безпілотників Shahed, оскільки мала кількість дронів – від 5 до 10 – не принесла б для них бажаного результату.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

РФ продовжує прагнути подальшої співпраці з Тегераном, щоб отримувати ще більше високоточних систем озброєнь для війни в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-05 11:36:12