Україна і світ

Аморальна вибірковість: Зеленський про скандальний звіт Amnesty International

Президент України Володимир Зеленський прокоментував звинувачення організації Amnesty International у тому, що ЗСУ нібито створюють військові бази на території цивільних об’єктів.

Про це він заявив у своєму вечірньому зверненні.

– На жаль, сьогодні організація Amnesty International спробувала амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву, – зазначив очільник держави.

За словами Зеленського, кожен, хто амністує Росію і штучно створює такий інформаційний контекст, що якісь удари терористів є нібито виправданими або нібито зрозумілими, не може не усвідомлювати, що цим допомагає терористам.

Він нагадав, що 4 серпня російські окупанти завдали удар по Торецьку Донецької області. Влучили у зупинку громадського транспорту, внаслідок чого загинули вісім людей, серед поранених – троє дітей.


Президент наголосив, що щодо цього і тисяч інших злочинів російських терористів Україна не бачить чітких і вчасних звітів від деяких міжнародних організацій.

– Окупанти неодноразово свідомо били з артилерії та мінометів по чергах людей за водою, евакуаційних автобусах, зупинках громадського транспорту. Армія РФ не зупинилася перед ударами навіть по меморіалах жертвам Голокосту, по кладовищах. По табору з військовополоненими в Оленівці. І звітів про це чомусь немає. Ось така аморальна вибірковість, – наголосив Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Глава держави додав, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну окупанти зруйнували майже 900 медичних закладів, понад 2200 освітніх закладів, десятки університетів, сотні шкіл і дитячих садочків.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-05 02:01:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин