Львівський портал

Американські військові передали Конгресу США список необхідного для України озброєння, – ЗМІ

Головнокомандувач збройних сил США в Європі Кріс Каволі передав до Конгресу США список озброєння, яке необхідно надати Україні. Про це повідомляє CNN, покликаючись на власні джерела, передає hromadske.

Так, Каволі закликає надати Україні, зокрема, крилаті ракети класу «повітря — поверхня» JASSM, а також американську систему зв’язку Link 16 — це мережа обміну даними, що використовується членами НАТО для забезпечення безперешкодного зв’язку між бойовими системами і є особливо корисною для командування та управління протиповітряною і протиракетною обороною.

CNN пише, що Україна неодноразово робила запит на такі системи зв’язку, проте Вашингтон побоювався, що американські технології можуть потрапити до рук росіян. Щодо ракет, то у США вважають, що таке озброєння не буде надто корисним для України, оскільки Київ не має переваги у повітрі.

Загалом США заявляють, що працюють над тим, щоб забезпечити Україну всім необхідним, щоб вона протрималася принаймні до кінця 2025 року. Там також сподіваються, що наступний рік стане переломним у здатності росії підтримувати власні військові зусилля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-09 10:13:59