Україна і світ

Активних і широкомасштабних наступальних дій РФ не передбачається – Грабський

Нині активних та широкомасштабних наступальних дій армії РФ не передбачається.

Про це заявив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі FreeДом.

За його словами, активні бойові дії продовжуватимуться на півдні та сході України. Але ситуація може змінитися, адже попри кількісну перевагу армії РФ у озброєнні та техніці, вона не має жодної мотивації.

– Зараз ми можемо говорити про певний паритет сил та засобів, тобто противник не дивлячись на кількісну перевагу зброї та техніці не має мотивації, а має великі проблеми з постачаннями, особовим складом через велику кількість втрат. Тому ситуація може змінитися на лінії фронту. Як мінімум ми можемо говорити про те, що активних і широкомасштабних наступальних дій РФ не передбачається, – зазначив Грабський.

На його думку, допомога Україні лише збільшуватиметься, тоді як супротивник лише зменшує свою ресурсну базу.

– Статистика свідчить про те, що зараз вже немає такої інтенсивності обстрілів, немає наступів ворожих батальйонів тактичних груп, а є окремі спроби наступу у складі ротних тактичних груп і навіть окремих взводів, – додав Грабський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше військовий експерт повідомляв, що на фронті зберігається період максимального напруження, оскільки Україна та Росія не можуть змінити тактику своїх дій через відсутність суттєвих переваг кожної сторони.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-31 20:40:56