Львівський портал

Агрокомпанія «Акріс Захід» передала партію FPV-дронів військовим ЗСУ

«Акріс Захід», яка входить в групу компаній AST, допомагає Збройним силам України з першого дня повномасштабного вторгнення. Це і закупівля FPV-дронів, автівок для перевезення поранених бійців, і фінансова допомога, в тому числі й родинам діючих військовослужбовців, які мешкають в громадах Івано-Франківщини, Львівщини, де «Акріс Захід» орендує земельні ділянки.

Цього разу «Акріс Захід» передала на фронт ще 50 FPV-дронів у різні військові підрозділи, які зараз протистояють ворогу на східному напрямку, а саме: у 102-у бригаду ЗСУ, 2-й батальйон 56-ї бригади ЗСУ, 8-й батальйон 10-ї бригади ЗСУ, 2 механізований батальйон 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ та 453-й батальйон 141-ї бригади ЗСУ.

«На сьогодні у лавах ЗСУ з групи компаній АST служать 239 працівників, в тому числі з «Акріс Захід». Це не просто висококваліфіковані фахівців, а й мужні воїни, які пішли захищати нас з вами. Саме завдяки ним і тисячам таких же хоробрих чоловіків та жінок-військових, ми можемо жити під мирним українським небом, засівати поля, збирати врожай, заробляти та підтримувати економіку України.  Вважаю, що ця допомога, яку ми від «Акріс захід» надаємо Збройним силам України – наш громадянський обов’язок як українського бізнесу, а ще формування здорового соціального середовища, в якому люди, українці, підтримують одне одного», – наголосив Василь Шемрай, ТВО начальника відділу землевпорядкування «Акріс Захід».

Нагадаємо, що «Акріс Захід» долучилася до формування армії дронів ще у січні цього року. Тоді компанія підтримала ініціативу голови Богородчанської громади Ростислава Заремби та виділила 700 тис. грн. на закупівлю 43-х бойових дронів, які здатні нести боєприпаси на відстань понад 10 км і вантаж до 1,2 кг. Вони були оснащені додатковими технічними засобами після детальних консультацій. Ростислав Заремба особисто відвіз бойовий вантаж для відповідних підрозділів 10-ї, 92-ї та 56-ї бригад.

Кошти на закупівлю «пташок» компанія «Акріс Захід» виділила в межах програми соціального партнерства «АST-ГРОМАДА» з Богородчанською ОТГ.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення AST спрямувала на допомогу армії та підтримку населення понад 51 млн. грн.

ДОВІДКОВО:

Група компаній «AST» – сучасний український агровиробник, який успішно працює на аграрному ринку з 1996 року.

Компанія є однією з найбільших виробників високоякісної сої в Україні та ЄС, а також входить в топ провідних агрохолдингів за обсягами виробництва сої та кукурудзи.

AST оперує як товаровиробник на земельному банку обсягом 130 тисяч гектарів у 8 областях України: Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Київській, Житомирській, Чернігівській та Рівненській. В управлінні компанії 6 розвинутих елеваторних комплексів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-13 12:09:49