Україна і світ

Агітлистівки та проросійська література: СБУ провела обшуки на об’єктах УПЦ МП у чотирьох областях

Під час контррозвідувальних заходів на об’єктах УПЦ (МП) у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Рівненській областях співробітники Служба безпеки виявили багато прокремлівської літератури, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій, зокрема Українського вибору Віктора Медведчука, та російську символіку.

За результатами слідчих дій повідомлено підозру секретарю Кіровоградської єпархії – за ч. 1 ст. 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань).

У Херсонській області на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського знайшли також колишні склади російських окупантів.

Наразі відомо, що настоятель церкви протоієрей Анатолій Корнєв співпрацював із загарбникам, він утік на лівий берег Дніпра разом зі своїми російськими кураторами.

В приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря у Рівненській області співробітники СБУ виявили пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолював підозрюваний у держзраді Віктор Медведчук.

А до єпархії УПЦ МП в Дніпропетровській області вони завітали саме в той момент, коли священнослужителі намагалися позбутися прокремлівської літератури. При виїзді з території церкви правоохоронці зупинили авто, навантажене брошурами забороненої ОПЗЖ та іншими антиукраїнськими матеріалами.

Агітлистівки та проросійська література: СБУ провела обшуки на об’єктах УПЦ МП у чотирьох областях / 4 фотографии

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Усі вилучені докази направлено на експертизу, за результатами якої будуть вчинятися інші процесуальні дії для притягнення винних до відповідальності.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-06 15:54:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин