Україна і світ

”Агентка 007″: у Запоріжжі 19-річна “волонтерка” передавала РФ дані про дислокацію ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України затримали російську агентку у Запоріжжі. Жінка передавала ворогу дані про партизанів на окупованих територіях та місцезнаходження схронів із боєприпасами ЗСУ.

За даними СБУ, вона прибула у місто під “легендою” волонтерки, а насправді виконувала завдання РФ.

– Мешканка тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області була завербована спецслужбами РФ ще на початку повномасштабного вторгнення. Від свого російського “куратора” вона отримала позивний “007” та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону. Для маскування своїх злочинних дій поплічниця агресорів представлялась місцевою волонтеркою, – повідомили в СБУ.

Агентка ФСБ налагоджувала контакти з українськими захисниками, щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ.

Також до її “обов’язків” входило виявлення на захопленій окупантами території родичів українських військових.

– Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони вона планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний Telegram-канал. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили і нейтралізували зловмисницю, – йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі повідомили їй про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В Офісі генпрокурора також уточнили, що затриманій ворожій агентці 19 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 14:45:00