Україна і світ

Аби не втратити красу: як часто можна робити ламінування брів


Брови – невелика, але така важлива деталь обличчя, яка надає йому виразності та гармонізує образ. Наразі дівчата не лише роблять класичну корекцію, фарбують та фіксують їх, але й вдаються до салонної процедури, як-от, ламінування брів. Як часто її можна робити, щоб не нашкодити собі, скільки триває ефект від маніпуляції та як зрозуміти, що треба вдатися до апгрейду – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Що таке ламінування брів

Ламінування брів — це процедура, що включає в себе застосування спеціального складу для фіксації та укладання волосинок. Це надає їм здорового вигляду і природного блиску, робить густішими.

Тож перевага ламінації – тривалий ефект виразних брів без додаткових зусиль. Процедура полегшує щоденний догляд за своєю зовнішністю та сприяє зміцненню волосків.

Зараз дивляться

Ще однією причиною популярності маніпуляції насамперед є натуральність, а також тривалість процедури до 40 хвилин, помірна ціна, палітра фарб під різний тип шкіри і волосся.

Фото: Pixabay

Ламінування брів підходить як власницям неслухняних і досить жорстких волосків, так і тим, хто має вузьку форму брів і хоче зробити їх ширшими, надати об’єму.

Однак інколи дівчата у гонитві за бездоганним виглядом вдаються до такої маніпуляції постійно та майже без перерв. Далі розберемо, як часто можна робити ламінування брів.

Ламінування брів: як часто можна робити

Оскільки спеціальні речовини у складі засобів для ламінування брів, які і фіксують волосинки у певному напрямку та полегшують їх вкладання, підсушують, то маніпуляцію не радять робити занадто часто.

Так, не рекомендують ходити на ламінування частіше, ніж раз на півтора-два місяці. Між процедурами має бути такий проміжок часу, аби дати бровам перепочити. Тож залиште свої волоски на цей період у спокої, без додаткових покриттів – і вони вам віддячать густотою та здоровим виглядом.

В іншому випадку ризикуєте втратити значну частину брів, оскільки, якщо робити процедуру частіше, ніж раз на два місяці, підвищується ламкість волосків.

Не дивлячись на те, що у складі засобів для ламінування брів також містяться корисні речовини, якими і просочується волосинки, перепочинок їм все ж таки потрібен. До того ж, процедура має накопичувальний ефект. За кілька регулярних сеансів брови наситяться живильними речовинами і якщо продовжити, то надлишок також призведе до негативних наслідків, наприклад, до алергічної реакції.

Ламінування брів: скільки триває ефект від процедури

Після того, як зрозуміли, як часто можна робити ламінування брів, важливо знати, скільки ж триває ефект від процедури. Тож фахівці кажуть, що приблизно до двох місяців можна не ходити до салонів краси, а макіяж обмежити лише розчісуванням брів у бажаному напрямку.

Тривалість ефекту від ламінування брів залежності від декількох чинників:

  • швидкості відростання нових волосків,
  • структури волосся.

Аби пролонгувати ефект ламінування брів радимо дотримуватись низки правил:

  • не мочити брови протягом 24 годин після ламінування;
  • не застосовувати агресивні пілінги, скраби у зоні брів.

Також, не рекомендується відвідувати сауну, приймати гарячий душ або ванну протягом доби після процедури. Справа у тому, що висока температура, пара та гаряча вода можуть зіпсувати ламінацію.

Догляд за бровами після ламінування

Аби ефект від ламінування брів тримався максимально довго, потрібно регулярно розчісувати волоски, задаючи їм напрямок росту.

Також не нехтуйте спеціальним доглядом для брів – наносьте сироватки, у складі яких є колаген, протеїни шовку, мінерали, вітаміни, а також поживні олії агару, льону, кастору. Особливо це потрібно робити у перший тиждень після процедури.

У вологу та дощову погоду варто вкладати брови гелем або тушшю для того, щоб вони не втратили гарний вигляд.

Коли не можна робити ламінування брів

Знання того, як часто можна робити ламінування брів, аби це було безпечно для власної краси – важливе. Однак інколи небезпечно йти на процедуру краси навіть через два місяці. Далі поговоримо про протипоказання.

Якщо у вас є офтальмологічні та шкірні захворювання, герпес, кон’юнктивіт, інфекції та механічні пошкодження на шкірі, то краще відкласти ламінування брів до повного ліквідування перелічених станів.

Також не рекомендується ламінувати брови вагітним жінкам та тим, хто годує дитину груддю.

Крім того, ламінувати брови не варто, якщо після процедури з’явилась алергія на сироватку або фіксуючий склад. Аби цього уникнути, краще за все перед процедурою попросити майстра зробити тест на шкірі.

Як зрозуміти, що потрібно йти на ламінування

Досить легко зрозуміти, що потрібно повторити процедуру знову. Просто ефект від процедури стане не таким виразним – волоски вже не будуть так гарно вкладатися та виглядати, а ви більше часу витрачатимете на макіяж.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, також дівчата часто вдаються до ламінування вій. Факти ICTV писали, що собою уявляє процедура, чого очікувати від цієї маніпуляції і чи не шкодить вона здоров’ю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 11:25:21