Україна і світ

А як ви справляєтеся зі стресом: у Нігерії розмахують кувалдою в кімнаті люті


У Лагосі, найбільшому місті Нігерії, люди знаходять порятунок від стресу в кімнаті гніву, де вони платять за те, щоб розбити кувалдою електроніку і меблі та відпочити таким чином від кризи вартості життя.

За 7 500 найр ($5) клієнтів залишають у кімнаті наодинці із захисним спорядженням і кувалдою або битою для 30-хвилинного сеансу з предметами, які згодом відправляють на переробку.

Важкі часи

Засновник кімнати люті лікар Джеймс Бабаджид Банджоко розповів, що ця ідея виникла під час пандемії Covid-19 2020 року, після того, як він втратив матір і зіткнувся з труднощами на роботі.

Зараз дивляться

У Нігерії, країні з населенням понад 200 млн осіб, настали важкі часи, коли зростаюче невдоволення молоді призвело до нещодавніх масових протестів, під час яких кілька людей було вбито силами безпеки.

Рівень інфляції сягнув 28-річного максимуму в 33,4%, а валюта найра впала до рекордно низького рівня по відношенню до долара.

Допомога психологів недоступна

Послуги в галузі психічного здоров’я залишаються недоступними для багатьох жителів найгустонаселенішої країни Африки, де 40% громадян живуть менш ніж на $2 на день.

За даними Нігерійської асоціації клінічних психологів, у цій західноафриканській країні зареєстровано менше 400 психологів. Це означає, що на кожні півмільйона людей припадає один психолог.

Не замінить терапію

Президент NACP Гбойєга Еммануель Абікойе заявив в інтерв’ю, що навіть за наявності терапії стигматизація залишається проблемою.

– Кімнати люті не є новинкою. Але немає жодних доказів їхньої користі для психічного здоров’я, крім короткочасного полегшення, яке приходить, коли ви вихлюпуєте свої почуття, – сказав Абікойе.

Експерти кажуть, що користь від розбивання речей зазвичай короткочасна і не може замінити терапію.

До того ж існує ризик, що подібна практика призведе до того, що людина буде менш схильною використовувати здорові стратегії подолання труднощів, а повторне відвідування кімнати гніву може посилити агресивні тенденції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-25 14:56:46