Україна і світ

У РФ розпочався снарядний голод, до початку літа вони дійдуть до точки виснаження – експерт

Військовий експерт Петро Черник розповів в ефірі телемарафону Єдині новини, що Росія поступово опиняється у військово-технологічній кризі та спрогнозував, коли росіяни дійдуть до точки виснаження. 

– У РФ розпочався снарядний голод. На початку війни вона мала запаси різних калібрів снарядів – від 15 до 20 млн. Це неймовірні запаси. В той час, коли США до 155-мм установок мали всього 2,5 млн снарядів запасу. Більшу половину цього росіяни вже використали або ми знищили їх боєкомплекти, навчившись працювати по їхніх глибоких тилах, – сказав він.

Черник додав, що улітку росіяни могли виставляти артилерійські вали чисельністю до 60 тис. снарядів – і це неймовірно багато, – а подекуди і до 80 тис. 

Для порівняння експерт розповів, що наймасовіше використання снарядів американцями у В’єтнамі в 1965 році – це за 53 години всього-навсього 18 тис. снарядів. 

– Неспівмірні показники. А зараз у росіян це все впало до 20 тис. на добу, тобто утричі. 125 000 снарядів можуть виготовляти за місяць, не більше. Станом на літо це була дводенна норма, – зазначив аналітик.

На його думку, Північна Корея може трохи підтримати Росію своїми запасами, але цього не вистачить надовго, адже у неї немає потенціалу, щоб виготовляти снаряди десятками тисяч на місяць. До усього цього додається зношування стволів.

У той же час, за словами експерта, не варто забувати, що на складах залишається ще дуже багато “мотлоху” – тисячі стволів, які агресори будуть знімати зі зберігання, приводити до більш-менш хорошого вигляду і кидати у бій. 

– Але загальний серйозний висновок – це все починає помаленьку деградувати. Сподіваємось, на кінець весни-початок літа – такий мій власний прогноз, – вони дійдуть до точки виснаження, – сказав аналітик.

Він також назвав безпрецидентними втрати живої сили росіян – за десять місяців більше ніж 100 тисяч одиниць особового складу. 

– У тому самому В’єтнамі американці втратили за 10 років 58 тисяч. Навіть Радянський союз під час війни в Афганістані втратив 15,5 тис. А Сербія за всі роки війни на Балканах втратила 35 тис. Індія у Другій світовій війні втратила 36 тис. Втрати РФ просто поза межами усвідомлення, – пояснив Черник. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він додав, що це є ознакою того, що російський імпералізм б’ється насмерть, і якщо для утримання режиму Путіна треба буде убити ще 100, 200, 300 тисяч – їх уб’ють. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-30 20:31:48