Україна і світ

Два варіанти костюма: перші партії жіночої військової форми надійшли на тестування до бригад

Перші партії жіночої військової форми та білизни вже надійшли до декількох бригад на тестування. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніченко.

Загалом виготовили два варіанти костюма та спідньої білизни, які дослідять під час експериментального носіння у військових частинах. Також планують дослідити наявну модель польового костюму, який розукомплектують. Захисницям хочуть дати кітеля та штани різної розмірної сітки.

Виробник має допрацювати форму після тестування. А після цього внесуть зміни до наказу Міноборони Про затвердження правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями ЗСУ та ліцеїстами військових ліцеїв.

Водночас триває робота, в рамках якої вивчаються можливості застосування тканини з еластаном, яка дозволяє з урахуванням антропометрії жіночої фігури використовувати форму, згідно з актуальними потребами.

У січні Міноборони планує розробити окремий тип черевиків з високими берцями для військовослужбовиць. Це стосується і бронежилетів з урахуванням антропологічних властивостей.

Експериментальний зразок такого бронежилету вже розроблений вітчизняними виробниками з засобами для перерозподілу навантаження. Після завершення циклу випробувань згідно з визначеними процедурами, бронежилет та черевики почнуть масово використовувати військові. Згодом наших вагітних захисниць хочуть також забезпечити формою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністр оборони розповів, що зараз у ЗСУ служать 41 тис. жінок. Ще близько 19 тис. осіб – це цивільні працівниці, які допомагають закривати потреби української армії. Безпосередньо у бойових діях бере участь близько 5 тис. жінок.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-26 22:00:37