Україна і світ

російський рубль впав до восьмимісячного мінімуму і росту не буде – аналітики

Рубль упав до мінімуму з кінця квітня, перевищивши 72 за долар у четвер. Побоювання щодо санкцій проти російської нафти та газу збільшили втрати валюти у листопаді на 15%, повідомляє Reuters.

«Так, до 9:40 за Києвом рубль впав на 1,8% по відношенню до долара – до 72,25, раніше досягнувши 72,3075, мінімум з 29 квітня. Він також втратив 1,6% до євро – впавши до 76,82, що також є майже восьмимісячним мінімумом, і втратив 2% по відношенню до юаня – знизившись до майже семимісячного мінімуму в 10,28», – йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків «Велес Капіталу», рубль продовжить «нестримне падіння». Навіть якщо рубль закріпиться вище за психологічні рівні в 70 доларів, 75 євро і 10 за юань, то це все-одно відкриє нові горизонти для його падіння.

Однак аналітики очікують, що рубль зміцниться наступного тижня, коли бізнес має погасити податки, а російські експортери при цьому конвертують виторг від іноземної валюти для погашення зобов’язань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ще одна негативна тенденція для рубля – в останньому кварталі РФ брала великі кредити, продавши в середу 337,8 млрд. рублів (4,7 млрд. доларів) казначейських облігацій ОФЗ. При цьому російські банки купують державний борг, а санкції заважають доступу до них іноземних інвесторів.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-22 19:44:56