Україна і світ

Бахмут – фортеця незламності, яка боронить всю Україну – Сергій Чреватий

Речник Східного угрупування військ Збройних Сил України, полковник Сергій Череватий, повідомив у телемарафоні «Єдині новини» про ситуацію навколо бойових дій у населеному пункті Бахмут.

– Бахмут зараз – це фортеця, яка захищає всю Україну від російських загарбників. Для нас дуже важливо, щоб ця фортеця вистояла, але ми також пам’ятаємо цінність життя кожного нашого солдата, – розказав посадовець.

Речник повідомив, що командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський постійно на нарадах та розмовах підкреслює, що людське життя і життя українського солдата є надважливими пріоритетами. Тому ніяких бездумних атак – тільки продумані та заплановані дії. Це – системність, яку ЗСУ використовують у плануванні оборони та бойових діях.

Сергій Череватий наголосив, що це добре видно по співвідношенню бойових втрат української армії та армії окупантів – конкретні цифри з міркувань безпеки називати не можна, але сьогодні (22 грудня) цифра вбитих російських загарбників перетнула символічну цифру у 100 тисяч. росіяни не рахуються з людськими життями – вони продовжують безжально кидати в бій нові сили, не маючи жалю до своїх підлеглих.

У нас, на відміну від ворога, головною стратегією є влучне використання високоточної зброї, і це – один із елементів збереження життя військовослужбовців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Взагалі, війна 21 століття – це в першу чергу війна технологій, і ми до цього наближаємось. Наш ворог володіє радянською зброєю, якої у нього, на жаль, досить багато, але наші війська роблять усе можливе, щоб з кожним днем і живої сили, і зброї у них було менше, – сказав він.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-22 17:58:46