Україна і світ

Листи від рідних не доходять до полонених азовців — Координаційний штаб

Ілюстративне фото

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами полонених Захисників з полку «Азов», які об’єдналися у громадську організацію «Жінки зі сталі». Рідні нарікали, що листи не доходять до полонених азовців. Раніше була домовленість, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) організує відправлення листів від рідних до полонених, яких визнала росія.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

На питання близьких відповіли представники Координаційного штабу, Національного інформаційного бюро (НІБ), Національної гвардії, Нацполіції та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«Попри те, що під час виходу з «Азовсталі» МКЧХ анкетував наших захисників, росія офіційно не визнає їх полоненими, – зазначила представниця НІБ. – Тому листи азовцям, на жаль, не передаватимуть. Ми працюємо, щоб це виправити. Листи в рф на останньому етапі розсилає російське міністерство оборони – вся відповідальність за це на ньому. Звільнені полонені кажуть, що послань від рідних не отримували», — зазначили в Штабі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник Координаційного штабу повідомив, що МКЧХ днями вдалося потрапити в місця утримання наших полонених на території рф. У які саме – представники Червоного Хреста не повідомляють. Також, за інформацією МКЧХ, близько 120 наших захисників у неволі отримали теплі речі й засоби гігієни.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-22 11:12:47