Україна і світ

Путін відвідав Ростов-на-Дону, який у Кремлі назвали “зоною спецоперації” – журналісти

У Москві повідомили, що президент Володимир Путін нібито відвідав так звану зону спецоперації – тобто фронт в Україні. Але журналісти-розслідувачі кажуть, що це було російське місто Ростов-на-Дону.

Про це повідомляє видання Агентство.

Так, речник президента Дмитро Пєсков сказав, що Путін нібито побував у зоні “спецоперації”. За версією Кремля, це сталося у п’ятницю, 16 грудня, коли Путін увесь день працював у об’єднаному штабі родів військ.

Цей об’єднаний штаб знаходиться у Південному військовому окрузі у Ростові-на-Дону.

Також про візит російського президента до “зони спецоперації” повідомив депутат Держдуми Андрій Гурулєв у програмі кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова.

– Наш верховний головнокомандувач був у зоні спеціальної воєнної операції, – сказав Гурулєв.

У Російській газеті також написали з посиланням на Пєскова, що Путін їздив у “зону СВО”: Якщо він [Гурульов] має на увазі штаб, де він [Путін] був у п’ятницю, то так.

Кремль не уточнив, де проходила нарада за участю Путіна, але, судячи з відео, яке опублікував офіційний Telegram-канал Кремля, президент РФ відвідував штаб військ Південного військового округу (ПВО). На сайті міноборони Росії зазначено, що штаб знаходиться у Ростові-на-Дону.

Журналісти-розслідувачі зазначають, що великий круглий стіл зі штабу ПВО та інтер’єри кімнати збігаються з тим, що видно під час відвідин Путіним штабу родів військ. Той самий штаб у листопаді відвідував міністр оборони Сергій Шойгу. Тоді також стверджувалося, що міністр перебуває у “зоні проведення спецоперації”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Варто зазначити, що Кремль заявив про відвідання Путіним зони воєнних дій за кілька годин після того, як президент України Володимир Зеленський побував у Бахмуті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-21 01:45:04