Україна і світ

РФ планує вторгнення в Молдову на початку 2023 року — Служба інформбезпеки

Росії може вторгнутися у Молдову на початку 2023 року, але реалізація цього плану залежатиме від перебігу подій в Україні.

Про це заявив голова молдавської Служби інформаційної безпеки Александру Мустяце в інтерв’ю для TVR Moldova.

Він сказав, що питання не в тому, чи буде вторгнення РФ у Молдову, а в тому, коли це може статися. За його словами, РФ може піти на такий крок у січні-квітні 2023 року.

— Питання не в тому, чи здійснить Російська Федерація новий наступ на територію Республіки Молдова, а в тому, коли це відбудеться: або на початку року, у січні, лютому чи пізніше, березень, квітень, — заявив він.

Мустяце каже, що Росія планує це зробити з метою безпосереднього з’єднання з Придністров’ям, яке вже окуповане. Такий розвиток подій він назвав “дуже високим”.

— З метою створення з’єднання з Придністровським регіоном, який є територією Молдови, і тоді можна однозначно сказати, що так — вони мають намір дійти сюди, з’єднатися Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик, — додав Мустяце.

Голова Служби розвідки та безпеки Молдови також зазначив, що найбільший склад боєприпасів у Європі, що знаходиться у Придністров’ї, максимально охороняється росіянами.

Однією із гіпотез є використання цих боєприпасів у можливому військовому протистоянні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: TVR Moldova

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-19 19:05:24