Україна і світ

Володимир Зеленський закликав лідерів західних країн надати озброєння Україні

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників Об’єднаних експедиційних сил за участі 10 країн, яка відбувається в Ризі, із проханням — збільшити можливість постачання систем ППО Україні й допомогти пришвидшити відповідні рішення партнерів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«На цьому саміті я закликаю вас зробити все задля прискорення поразки окупантів. І я сьогодні буду дуже конкретним — абсолютно практичним. Можливо, ви очікували від мене політичного виступу. Але час — інший. Час — для конкретних речей», — сказав Володимир Зеленський.

Глава держави назвав зиму вирішальною, коли можна ухвалити рішення, «результати якого вже навесні дадуть змогу окреслити відновлення нашої територіальної цілісності та гарантувати, що російський реваншизм ніколи більше не подолає кордон України, а отже — Європи».

Український Президент звернувся до прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака з проханням — збільшити постачання систем ППО нашій державі та допомогти прискорити відповідні рішення партнерів.

«Стовідсотковий повітряний щит для України — це один із найуспішніших кроків проти російської агресії», — наголосив Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністра Норвегії глава України попросив збільшити постачання систем NASAMS та ракет до них. Звертаючись до міністра оборони Нідерландів, Президент зазначив, що Україна потребує сучасної бронетехніки.

«Немає жодного пояснення того, що Україна досі не отримала рішення про надання сучасних та ефективних танків, зокрема «Леопардів». Це життєво необхідно! Я прошу вас разом із партнерами вийти на це рішення», — сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент наголосив на бажаності постачань в Україну систем «Цезар», снарядів 122-го та 152-го калібрів, комплексів MLRS.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-19 15:44:43