Україна і світ

Сейм Польщі визнав росію спонсором тероризму

Warszawa, 26.10.2022. Pos³owie na sali obrad Sejmu w Warszawie, 26 bm. Sejm rozpocz¹³ dwudniowe posiedzenie; pos³owie maj¹ m.in. przeprowadziæ drugie czytanie rz¹dowego projektu nowelizacji ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeñ Spo³ecznych oraz niektórych innych ustaw. (aldg) PAP/Tomasz Gzell

Сейм Польщі визнав російську федерацію країною, яка підтримує тероризм і застосовує засоби терору

Відповідна резолюція була ухвалена Сеймом 14 грудня. 

У ній наголошується, що росія систематично порушує права людини, міжнародне право і положення ООН та ряд інших міжнародних зобов’язань, здійснює агресію на території інших країн, воєнні злочини та геноциди, а також реалізовує ворожі дії економічного характеру, зокрема у сфері енергетики. Підкреслюється, що зміна кордонів силою є злочином проти миру.

«Форми терору, які росія використовує проти українських громадян, є злочинами проти людяності та геноцидом»,- наголошується у документі.

У ньому звертається увага, що російські збройні формування скоюють в Україні теракти, здійснюючи масові страти, викрадення, сексуальну наругу і тортури; відривають дітей від сімей з метою їх русифікації; примусово мобілізовують громадян України до російської армії; грабують майно українців. Звертається увага, що росія порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими.

Сейм Польщі наголошує, що блокуючи порти та комунікації з Україною морським шляхом, росія займається морським піратством.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Спалюючи та грабуючи українські землі, тривалий час не дозволяючи Україні експортувати сільськогосподарську продукцію, росія принесла загрозу голоду в багато країн Африки та Азії»,- йдеться в резолюції. У ній також додається, що росія використовує українські АЕС для шантажу українців і міжнародної спільноти.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-15 08:42:22