Україна і світ

Поки не прилетить ракета прямо сюди: Клопотенко розповів, чому українці не готові забути шубу та олів’є

Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що думає про олів’є та шубу, і чому про них українцям варто забути. Гуру кулінарії заявив в інтерв’ю Факти тижня, чому війна допомогла жителям України поступово відмовлятися від пережитків минулого.


– Раніше ми про це говорили, щоб показати у чому біль. Зараз, якщо ми говоримо про олів’є та шубу, то просто дозволяє стравам з’являтися в інфопросторі. Ми зрозуміли, що викоренити їх просто не можемо, – заявив Євген.

Кухар порівняв цю проблему з темою української мови у нашому суспільстві.

– Війна зробила мою роботу, і дала зрозуміти людям – навіщо їсти чи не їсти ці страви. Хочеш – їж, розмовляй російською, але ти розумієш, до чого це веде – яка ще країна їсть олів’є? Хочеш мати щось спільне? Війна спровокувала справжній вибух у розумінні людей – багато хто не хоче мати нічого спільного з тією країною та минулим, – додав Клопотенко.

Втім, Євген упевнений, що люди не поспішають позбавлятися пережитків минулого.

– Вони не готові нічого робити, допоки в Україні не буде заборони на ці страви на законодавчому рівні. Люди не готові змінюватись, поки прямо сюди не прилетить ракета з написом “олів’є”, – заявив кухар.

Втім, навіть знамениті зірки помиляються щодо української кухні – наприклад, Міла Куніс із Чернівців назвала борщ російським супом, та переплутала українців із росіянами. Коли акторка спробувала виправити себе, то наголосила, що не знає, до кого себе класифікувати.


Клопотенко

Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що думає про олів’є та шубу, і чому про них українцям варто забути. Гуру кулінарії заявив в інтерв’ю Факти тижня, чому війна допомогла жителям України поступово відмовлятися від пережитків минулого.


– Раніше ми про це говорили, щоб показати у чому біль. Зараз, якщо ми говоримо про олів’є та шубу, то просто дозволяє стравам з’являтися в інфопросторі. Ми зрозуміли, що викоренити їх просто не можемо, – заявив Євген.

Кухар порівняв цю проблему з темою української мови у нашому суспільстві.

– Війна зробила мою роботу, і дала зрозуміти людям – навіщо їсти чи не їсти ці страви. Хочеш – їж, розмовляй російською, але ти розумієш, до чого це веде – яка ще країна їсть олів’є? Хочеш мати щось спільне? Війна спровокувала справжній вибух у розумінні людей – багато хто не хоче мати нічого спільного з тією країною та минулим, – додав Клопотенко.

Втім, Євген упевнений, що люди не поспішають позбавлятися пережитків минулого.

– Вони не готові нічого робити, допоки в Україні не буде заборони на ці страви на законодавчому рівні. Люди не готові змінюватись, поки прямо сюди не прилетить ракета з написом “олів’є”, – заявив кухар.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Втім, навіть знамениті зірки помиляються щодо української кухні – наприклад, Міла Куніс із Чернівців назвала борщ російським супом, та переплутала українців із росіянами. Коли акторка спробувала виправити себе, то наголосила, що не знає, до кого себе класифікувати.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-14 10:15:36