Україна і світ

Камікадзе з можливістю повернення: Укроборонпром випробовує новий дрон

В Україні незабаром з’явиться новий ударний безпілотник, який вже практично готовий та проходить випробування.

Про це в інтерв’ю Настоящему времени розповів Олег Болдирєв, керівник проєктів концерну Укроборонпром.

Розробка нагадуватиме іранський дрон-камікадзе Shahed-136, але має свою особливість – здатність повернення.

Ще в жовтні Укроборонпром анонсував нове озброєння з дальністю 1000 км та бойовою частиною 75 кг. Тоді не повідомили, який це тип зброї. Але зараз Олег Болдирєв на пряме запитання, чи йдеться про новий ударний безпілотник, сказав: Так!

На запитання журналіста, чи пов’язані вибухи на об’єктах глибоко в тилу Росії із новою українською розробкою, глава проєктів Укроборонпрому не відповів.

Про нового безпілотника Олег Болдирєв розповів таке:

Він уже є. Я назвав би його нульовим пацієнтом. Машина літає, машина зараз проходить навчання, тому що ми, говорячи про ударний безпілотник, говоримо про варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть камікадзе із можливістю повернення.

За його словами, новий БПЛА складається частково із іноземних комплектуючих, оскільки, наприклад, Україна не робить відеокамери потрібного дозволу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Але все зібрати, покласти все в планер, подружити, створити програмне забезпечення, яке обслуговуватиме безпілотник, ув’язатиме його з наземною станцією і потім поборотися з РЕБ (засобами радіоелектронної боротьби) – це українське, – зазначив Болдирєв.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-11 11:20:32