Україна і світ

Сунак у розмові із Зеленським пообіцяв нові засоби ППО найближчими тижнями

Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак пообіцяв президенту Володимиру Зеленському найближчими тижнями передати нові системи протиповітряної оборони.

Про це стало відомо за результатами розмови двох лідерів, повідомлення про що поширили Telegram-канал президента України та канцелярія британського прем’єра.

– Говорячи про останні поставки летальної допомоги з Великої Британії, прем’єр-міністр (Ріші Сунак, – Ред.) заявив, що найближчими тижнями (в Україну, – Ред.) прибудуть ще більше зенітних гармат і ракет протиповітряної оборони малої дальності, – ідеться в повідомленні канцелярії глави уряду Британії.

Крім того, протягом наступних тижнів очікується ще одна розмова між Сунаком і Зеленським, додали у відомстві британського лідера.

Зі свого боку, Володимир Зеленський обговорив із прем’єром Великої Британії імплементацію “формули миру”.

– Підтримую регулярний діалог із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Сьогодні обговорили реалізацію нашої формули миру, співпрацю щодо оборонних спроможностей та енергетичної стабільності України, – йдеться в повідомленні президента.

Зеленський також зазначив, що співрозмовники узгодили позиції перед онлайн-самітом країн G7.

Нагадаємо, британський прем’єр Ріші Сунак був із візитом в Україні 19 листопада, під час чого пообіцяв посилити українське ППО 125-ма зенітними гарматами. Крім того, у листопаді Сунак також обіцяв передати Україні додаткові 1000 ракет класу земля-повітря.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерела: UK Goverment, Zelenskiy

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-10 00:52:19