Україна і світ

Окупанти перетворили Бахмут на випалені руїни: Зеленський про важку ситуацію на фронті

Фронтова ситуація залишається дуже важкою на ключових напрямках на Донбасі – Бахмут, Соледар, Мар’їнка, Кремінна. Про це повідомив президент України у вечірньому зверненні у п’ятницю, 9 грудня.

— На землі цих районів вже давно не залишилось живого місця – не ушкодженого снарядами і вогнем. Окупанти фактично зруйнували Бахмут – іще одне місто Донбасу, яке російська армія перетворила на випалені руїни.

Він також подякував усім українським героям, солдатам і командирам, які тримають фронт на цих напрямках.

Президент розповів, що сьогодні у Києві відбулася конференція, яка продовжила лінію заходів у нашій країні та у Європі заради притягнення Росії до відповідальності й пошуку форматів звільнення наших людей з полону.

Зеленський повідомив, що поспілкувався телефоном з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Обговорили результати візиту першої леді України в Лондон та її виступ у британському парламенті.

— Від імені нашої держави Олена запропонувала Сполученому Королівству проявити лідерство саме в питанні про справедливість – у створенні спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії.

Це один із пунктів української формули миру, і для мене дуже важливо бачити зараз у міжнародній комунікації, що глобальні лідери справді почули українські мирні пропозиції, – сказав президент.


Глава держави нагадав, що формула миру це десять пунктів – від ядерної безпеки до відновлення територіальної цілісності нашої держави, від енергетичної безпеки до повернення всіх військовополонених і депортованих, яких утримують на території Росії.

— Це зараз одне з ключових завдань для нашої держави – залучити світ до конкретної реалізації пунктів формули миру. Ми маємо повернути український прапор в усі міста й громади України та забезпечити реальну відповідальність держави-терориста за цю війну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час Міжнародного форуму в Стамбулі Зеленський розповів, що зосередився на продовольчій безпеці – експортна зернова ініціатива та ініціатива Grain from Ukraine – Зерно з України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-09 22:26:23