Україна і світ

Постачання Starlink та іпотека у Дії: Михайло Федоров про мобільний зв’язок та послуги для українців


Постачання Starlink та іпотека у Дії: Михайло Федоров про мобільний зв’язок та послуги для українців

Глава Мінцифри Михайло Федоров розповів про майбутнє Starlink в Україні та оновлення програми Дія. Так, щоб мобільна мережа була стабільною, необхідно повернути роботу енергетичної інфраструктури в нормальний режим.

– Ми працюємо над цим, розуміючи потреби операторів. Також окремо працюємо над отриманням нової партії Starlink – ми маємо фінансування від міжнародних партнерів. Вони будуть і в Пунктах незламності, і у медичній сфері, у соціальній та енергетичній сфері, – заявив Михайло.

На думку чиновника, у майбутньому оператори зможуть надавати якісніший зв’язок українцям в умовах відключення електроенергії.

– З кожним тижнем якість зв’язку покращуватиметься. Але забезпечення всіх вишок для зв’язку генераторами чи батареями – дуже складний процес. Таких точок близько 10 тис., – додав Федоров.

Мінцифра також продовжує покращувати роботу Дії. Чиновник розповів, які послуги зараз у розробці.

– У найближчі тижні ми запускатимемо можливість отримати іпотеку. Насамперед це стосується медиків та військових. Це дозволить онлайн у кілька кліків подати заявку до банків та отримати відповідь на запит, – додав Федоров.

Також у розробці – нові послуги для ВПО. Це стосується зміни місця реєстрації та можливість повністю закрити статус. За цей період було зареєстровано як ВПО 1,4 млн українців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-08 17:34:55