Україна і світ

Родини зниклих та полонених черкащан зустрілися з представниками Координаційного штабу

Родинами полонених та зниклих безвісти військовослужбовців з м. Черкаси під час зустрічі було порушено низку питань, що пов’язані з отриманням інформації про військовополонених. Зокрема представник Координаційного штабу пояснив, як відбувається співпраця з органами державної влади та правоохоронними органами і як координується співпраця з іншими організаціями, які займаються пошуком інформації про полонених і зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Також родичів цікавили питання щодо отримання інформації про стан здоров’я військовослужбовців, які перебувають у полоні, а також про доступ до українських полонених міжнародних організацій, як от ООН чи МКЧХ. Серед іншого запитували, як можна налагодити комунікацію полонених з рідними через листування чи телефонний зв’язок.

Представник Штабу зауважив, що системного доступу до полонених українців немає, проте є випадки, коли МКЧХ таки отримують відповідні дозволи відвідати місця утримання.

Отримати інформацію про стан здоров’я військовополоненого, на жаль, дуже складно, бо російська сторона на подібні запити не відповідає. Проте з українського боку триває робота над удосконаленням такого зв’язку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Серед іншого родичі військовополонених ставили запитання про проблеми з призначеннями слідчих до кримінальних проваджень. Відповідні консультації щодо вирішення цих проблем надав юрист Координаційного штабу.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-08 12:30:10