Україна і світ

На озброєння взято автоматизовану систем управління військами — Міністр оборони України

На озброєння Збройних Сил України взято автоматизовану систему управління військами стратегічного рівня.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков у Фейсбук.

«6 грудня 2022 року я підписав наказ про взяття на озброєння автоматизованої системи Центру оперативного керування (ДКР «Дзвін-АС»). Вийшов своєрідний подарунок до Дня Збройних Сил України. Адже наші військові надзвичайно зацікавлені в АСУ стратегічного рівня і давно чекають її повноцінного розгортання», — зазначив Олексій Резніков.

За словами Міністра оборони, система навесні 2022 року успішно пройшла відомчі випробування, а згодом й державні. Наразі усі формальні процедури завершено, АСУ стратегічного рівня офіційно стала до лав і працюватиме в інтересах Збройних Сил. На наступному етапі Генштаб ЗСУ буде приймати рішення щодо параметрів масштабування даної АСУ.

Крім цього, Міноборони отримало позитивний висновок експертизи щодо Комплексу спеціального програмного забезпечення «Інтеграційна платформа «Дельта». Це важливий етап формалізації платформи відповідно до затвердженої дорожньої карти. Далі відбудеться цикл офіційних випробувань, за результатами яких прийматиметься рішення щодо прийняття на озброєння.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Попереду — великий обсяг роботи щодо завершення випробувань та офіційного прийняття на озброєння цілої низки програмних продуктів, що забезпечують ситуаційну обізнаність та управління на оперативному і тактичному рівнях, чи підвищують спроможності окремих видів/родів/сил ЗСУ.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-08 10:17:34