Україна і світ

У Хмельницькому відбулось спецпогашення нової марки «Зброя Перемоги»

6 грудня з нагоди Дня Збройних Сил України у Хмельницькому відбулося спецпогашення штемпелем поштової марки «Зброя Перемоги».

Керівник Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта» Микола Громов розповів, що маркований аркуш розроблений за сприяння Міністерства оборони України та Укроборонпрому. А авторами, які розробили макет, є художники-графіки брати Харуки – Сергій та Олександр.

На марках зображені зразки вітчизняного та закордонного озброєння, які допомагають українським захисникам нищити російських окупантів. А саме: «Вільха», «Стугна-П», «Нептун», «Байрактар ТБ2», «Джавелін» та «М142 Хаймарс». До поштових марок також буде випущено конверт «Перший день», картку та немаркований конверт.

У спецпогашенні марки також взяли участь начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій, заступник міського голови Василь Новачок та заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк.

– Поштова марка «Зброя Перемоги» символізує також озброєння, яке Україні надають західні партнери, ми їм вдячні за підтримку та допомогу. Символізує те, що наші збройні сили якісно та результативно її застосовують. Тому впевнений, що перемога буде за нами. Слава Україні!  – зазначив Валентин Соколюк.

Тираж маркованого аркуша становить 200 тисяч примірників. Ціна одного – 90 гривень, з яких 18 гривень – це благодійний внесок.

Як зазначається на сайті Укрпошти, придбати поштовий випуск «Зброя Перемоги» можна з 6 грудня в міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Крім того, нові поштові марки продаватимуться на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото і відео автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-06 19:33:46