Україна і світ

Засуджений до 5 років за тероризм брат Царьова проситься на обмін у РФ — СБУ

Брата колишнього нардепа-зрадника Олега Царьов – Михайла визнано винним у підготовці вибухів у Дніпропетровській області та засуджено до реального терміну ув’язнення.

Як повідомила пресслужба СБУ, тепер Михайло Царьов просить включити його в обмін у РФ.

Співробітники Служби безпеки затримали брата Царьова у травні цього року під час спецоперації у Дніпрі. Суд призначив йому покарання у вигляді п’яти років за ґратами з огляду на співпрацю зі слідством.

— Тепер засуджений просить включити його до списків обміну на українців, які перебувають у полоні у рашистів, – повідомили в СБУ.

За даними слідства, зловмисник виконував завдання російських спецслужб щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки в області. Він здійснював підготовку серії вибухів на стратегічно важливих об’єктах транспортної та критичної інфраструктури.


В СБУ додали, що за це окупанти обіцяли йому “крісло” голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у разі захоплення регіону.

— Утім, співробітники Служби безпеки своєчасно викрили зловмисника та встановили за ним контроль ще на первинному етапі підривної діяльності, – інформують у СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаній схованці зброю та боєприпаси, тротилові шашки для вчинення терактів, банківські картки та паспорти громадянина РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Суд визнав фігуранта винним за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-06 18:16:02