Україна і світ

РФ тримає у Чорному морі 15 кораблів, зокрема два ракетоносії з 12 Калібрами – Гуменюк

Наразі у Чорному морі перебувають 15 кораблів Чорноморського флоту РФ. Після вчорашньої масованої атаки корабельне угруповання трохи зменшилося, проте залишились на чергуванні один підводний і одний надводний ракетоносії, а це щонайменше 12 ракет типу Калібр, споряджених і готових до застосування.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила речниця ОК Південь Наталя Гуменюк

– Тому не слід розсляблятися. Ми памятаємо, що вони застосовують не тільки масовані ракетні удари, а й поодинокі бувають. І можуть продовжувати бити, зокрема, по тих об’єктах, в які вже були влучання, або тих, що були в переліку, але не ушкоджені, – наголосила вона.

Саме тому вона закликала не публікувати фото з місць прильотів, а також не повідомляти про ступінь пошкоджень, де і коли спацювала ППО, до офіційних зведень.

Гуменюк також не відкидає можливості масованого повторного удару, незважаючи на критичне вичерпання запасів деяких ракет.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Калібри вони використовують, щоб атакувати надважливі об’єкти, зокрема критичної інфраструктури, бо це зброя точного наведення. Саме тому вони цілком можуть застосувати як ті 12, які зараз знаходяться на бойовому чергуванні, так і ті, які можуть бути підтягнуті для поповнення запасів, – вважає вона.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-06 09:47:23