Україна і світ

В Україні вдруге відбулися щорічні навчання стратегічного рівня «Національна кіберготовність-2022»

Національний координаційний центр кібербезпеки за підтримки Проєкту USAID Cybersecurity Activity вдруге провів щорічні командно-штабні навчання стратегічного рівня «Національна кіберготовність-2022». У них взяли участь представники всіх членів НКЦК, суб’єктів кібербезпеки України, об’єктів критичної інфраструктури, НКЕК та низки міністерств.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

Під час навчань відпрацьовано алгоритм застосування «Порядку взаємодії суб’єктів забезпечення кібербезпеки під час реагування на кіберінциденти/кібератаки», зокрема щодо реагування на загрози червоного та чорного рівнів небезпеки.

За сценарієм учасники виконували завдання та відпрацьовували порядок взаємодії при реагуванні на масштабні кібератаки (зокрема з використанням ланцюгів постачання) та спеціальні інформаційні операції, які супроводжують такі атаки.

«Широкомасштабний напад росії на Україну показав, що подолати ворога ми можемо лише разом. Однією з цілей заходу було виявлення прогалин у процедурах спільного реагування, стратегічних комунікацій та координації дій в умовах кризових ситуацій у кіберпросторі та плануванні кібероперацій. Тому за результатами командно-штабних навчань будуть ухвалені відповідні рішення НКЦК для посилення спроможностей розбудови Національної системи кібербезпеки України», — сказав заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк.

Він наголосив, що командно-штабні навчання дозволили скоординувати дії всіх суб’єктів кібербезпеки й відпрацювати ефективний алгоритм взаємодії, аби весь сектор безпеки і оборони був готовий злагоджено відреагувати у разі ескалації з боку країни-агресора.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проведення щорічних командно-штабних навчань стратегічного рівня передбачені Стратегією кібербезпеки України, введеною в дію Указом Президента України № 447/2021 від 26 серпня 2021 року.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-05 14:21:17