Україна і світ

Темпи війни в Україні найближчі місяці знижуватимуться – розвідка США

Директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс на щорічному форумі національної оборони імені Рейгана заявила, що найближчими кількома місяцями очікується зниження темпів боїв в Україні.

За її словами, українська армія та населення ще більше сповнені рішучості боротися за свою свободу, попри масштабні пошкодження енергосистеми через ракетні атаки. Але найближчі кілька місяців все ж таки слід очікувати зниження темпів бойових дій.

– Ми вже спостерігаємо своєрідне зниження темпів конфлікту… і ми очікуємо, що так буде найближчими місяцями, – сказала Евріл Гейнс.

Вона заявила, що й українські, і російські військові спробують переоснастити та поповнити запаси для підготовки до контрнаступу після зими, але поки що не зрозуміло, як це виглядатиме.

– Насправді ми маємо неабиякий скептицизм щодо того, чи будуть росіяни насправді готові це зробити. Я думаю оптимістичніше про українців у цей період, – сказала директорка Національної розвідки США.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також Гейнс заявила, що Росія витрачає артилерійські снаряди швидше, ніж встигає їх виготовляти.

– Навряд чи можу назвати точні цифри на цьому форумі, але снаряди витрачаються досить швидко. І ми вважаємо, що наразі вони не здатні самостійно поповнювати те, що витрачають, – наголосила Гейнс.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-04 12:13:58