Україна і світ

В Естонії відбуваються масштабні кібернавчання НАТО Cyber Coalition

Кібернавчання НАТО Cyber ​​​​Coalition, які почалися в Таллінні, є одними з найбільшими у світі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Естонії.

Метою навчань, які триватимуть до 2 грудня, є посилення спроможності союзників і партнерів НАТО захищати свої мережі та співпраця в кіберпросторі.

Кібернавчання НАТО Cyber ​​​​Coalition організовані в Естонії в 2013 році.

У п’ятнадцятих навчаннях беруть участь близько тисячі кіберзахисників із 26 країн-союзників, Фінляндії, Грузії, Ірландії, Японії, Швеції, Швейцарії. Крім того, є учасники з приватного сектору та університетів. Південна Корея також бере участь як спостерігач. Під час навчань розігруються реальні виклики, такі як кібератаки на електричну інфраструктуру та сили союзників НАТО в оперативних ситуаціях.

«Хоча ми про це чуємо менше, але є кібероперації проти України, які почалися ще до 24 лютого. Також щоденно відбуваються кібератаки проти країн-союзників, але опір їм аж ніяк не є самоочевидним, тому необхідно, щоб союзники на рівні НАТО відпрацьовували всі можливі сценарії, щоб ми могли відповісти на питання про кібератаки в майбутньому: так, були, але поки що вони не мали значного впливу», — зазначив міністр оборони Ханно Певкур.

«Навчання дозволяють союзникам по НАТО посилити свою здатність цілодобово захищати мережі інформаційних технологій від кібератак і обмінюватися інформацією про кібератаки в режимі реального часу з союзниками та партнерами», — сказав керівник навчань капітан-лейтенант ВМС США Чарльз Елліотт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-30 11:52:52