Україна і світ

”Русский мир” у православній церкві: що буде з Московським Патріархатом?


“Русский мир” у православній церкві: що буде з Московським Патріархатом?

 

Цього тижня, крім новин із передової та чергового масованого  обстрілу, найчастіше згадували Українську Православну Церкву, або так званий Московський Патріархат.

Служба Безпеки України провела ряд обшуків  одразу у багатьох храмах, монастирях і закладах цієї релігійної організації. У Києво-Печерській Лаврі правоохоронці знайшли проросійську літературу, мільйони готівки та людей із радянськими документами. Видання з наративами “русского мира” виявили й в Чернівецькій єпархії.

Народні депутати вже зареєстрували законопроєкт, яким хочуть заборонити Російську Православну Церкву та пов’язані з нею організації в Україні, адже Україну потрібно захищати не лише на передовій чи інформаційному фронті, але й від російського впливу через церкву:

Російська Православна Церква, очільник якої знаходиться під санкціями в Україні, не може діяти в Україні. Так само як російські фірми, російські підприємства, так само їхні філії й дочірні організації. Вони не можуть орендувати майно, вони не можуть використовувати державне майно, вони мають бути заборонені в Україні – Микола Княжицький, народний депутат України

Виявляється, що в Україні досі чимало монастирів, прямо підпорядкованих очільнику РПЦ Кирилу, який відкрито підтримує війну росіян проти України. Наприклад, під час усіх обшуків у Києві, на Рівненщині та Буковині силовики знаходили літературу з кремлівськими наративами та пропагандою «русского мира».

Тож автори нового законопроєкт переконані, що закон  допоможе боротися із російським імперським впливом та зміцнить Українську безпеку та у релігійній сфері.

Як приклад, наводять Латвію, де минулого місяця православна церква заявила про вихід зі складу російської. Такого ж кроку депутати очікують і від Української Православної Церкви, яка так і не позбулася остаточного впливу РПЦ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-28 15:25:30