Україна і світ

Сили і засоби ППО готові до відбиття наступних масованих ракетних ударів – Юрій Ігнат

Юрій Ігнат. Кадр відео телеефіру

Речник Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат в ефірі Телемарафону «Єдині новини» прокоментував інформацію про ймовірність завдання нових масованих ракетних ударів. Він зазначив, що у Повітряних Силах ЗС України постійно збирають розвідувальну інформацію про час і дату нових ударів.

– Є інформація від нашої розвідки і розвідки наших західних партнерів, країн НАТО. Вони діляться нею з нами з перших днів вторгнення, – зазначив він. – Ударів можна чекати коли завгодно і ми завжди перебуваємо в готовності до їх відбиття. Така інформація дозволяє нам швидше реагувати. Сили і засоби протиповітряної оборони працюватимуть відповідно до рівня загрози.

Також Юрій Ігнат додав, що для боротьби з крилатими ракетами росіян Повітряні Сили ЗСУ вже застосовують передану Німеччиною зенітну ракетну систему «IRIS-T».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Ця система ефективно працює. І радар, і командний пункт, і пускова установка. Вона вже неодноразово брала участь у прикритті повітряного простору і збивала крилаті ракети ворога, – повідомив він.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-27 19:41:47