Україна і світ

На росії вчергове збрехали про те, що жертви рашистів серед цивільних у Херсоні – постановочні

На так званій росії так званий співак олег газманов, автор сюрреалістичних кричалок для п’яних росіян на лавочках біля парадних, перепостив собі у твіттер фейкову байку про те, що нібито українці імітують жертви серед мирного населення Херсонської області загримованими акторами, яких знімають у сюжетах для західних ЗМІ.

Серед потоку шизофренічної пропаганди саме цей фейк умовно цікавий тим, що це далеко не перша спроба обманути бозна-кого наративом про те, що військові злочини росії – постановочні. рашисти намагались видати за жертв із Бучі європейських активістів із кліматичних протестів, які лежали в чорних мішках на площі в Австрії, рухаючи ногами та чухали обличчя, кадри зі зйомки фільмів, дісталося навіть фрік-параду зомбі, фотографії з-за лаштунків якого були видані за вбитих цивільних з Ірпеня. А цього разу світлини були вкрадені з тренувань домедичної підготовки п’ятирічної давності – із заводу «Атек» у 2016 році.

У коментарях балалаєчніку українські користувачі встигли пояснити, що їх фейк дуже невдалий, погано підготовлений та не витримує елементарної хвилинної перевірки. Але «віз і нині там» –   пост не було видалено, адже пропаганда своє відпрацювала і надокучлива реальність не порушить фортецю вигаданого світу з уяви медійного дурника газманова. расія ура!

Фото з соцмереж

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-26 11:36:52