Україна і світ

Родини полонених нацгвардійців зустрілися з представниками Координаційного штабу

У Координаційному штабі відбулася зустріч з рідними та близькими військовополонених Національної гвардії, які перебувають у полоні або вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

На питання присутніх відповіли представники Координаційного штабу та НГУ. Окремо був підкреслений той факт, що поточний статус полоненого у базі Національного інформаційного бюро (НІБ) ніяк не впливає на процес обміну.

«Під час попередніх обмінів ми повернули чотирьох захисників, які вважалися загиблими, – повідомив представник Коордштабу. –  Вдалося обміняти також тих, хто вважався безвісти зниклим. З неволі також забрали чимало військовослужбовців, які в переліку НІБ були позначені приміткою «імовірно полон» – коли факт полону не підтверджений ворогом офіційно, але є відомості з різних джерел».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Те, що росія не підтверджує офіційно статус багатьох полонених, може у майбутньому створити проблеми для імовірного обміну «всіх на всіх». Україна неодноразово заявляла, що готова до такого обміну, але прогресу у цьому питанні наразі немає.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-24 09:17:30