Україна і світ

Викрито діяльність фірми, яка навіть після 24 лютого постачала комплектуючі для ВПК росії та білорусі

Викрито та заблокувано міжнародний канал постачання комплектуючих для військово-промислового комплексу та об’єктів критичної інфраструктури рф. Також унеможливлено участь зрадників-колаборантів, колишніх представників однієї з проросійських партій у тендерних процедурах силових відомств агресора.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що промислово-інноваційна група компаній родини колишнього народного депутата України з 2014 року забезпечувала держпідприємства рф високоефективним та енергозберігаючим обладнанням, необхідним для сталого функціонування нафтогазовидобувних, гірничих, металургійних, хімічних, вугільних, транспортних підприємств. Примітно, що серед них були структури оборонно-промислового комплексу країни-агресора.

Концерн займав друге місце у поставках продукції для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції.

Після широкомасштабного вторгнення російської федерації власники продовжили співпрацю з агресором, налагодивши постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб третьої сторони з країни-посередника.

З 24 лютого 2022 року за цією схемою до рф поставлено комплектуючих щонайменше на 190 млн грн.

Проте після одержання стратегічної продукції «посередники» переправляли її до росії.

У ході проведення слідчих дій на виробництві та в офісах концерну вилучено чорнову бухгалтерію, паспорти, печатки та штампи, інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність. Серед іншого в одного з керівників заводу та його дружини знайшли паспорти громадян рф.

Накладено арешти на майно концерну, у тому числі на два заводи в Сумах та Полтаві, ТРЦ в Сумах, низку квартир у Києві, елітні авто. Загальна вартість вже знайденого становить понад один млрд грн. Також ініційовано арешт корпоративних прав та коштів на рахунках.

Крім того, перевіряються зв’язки бенефіціарів концерну з високопосадовцями вищих ешелонів влади України, які забезпечували відшкодування ПДВ зловмисникам. Проводяться заходи з виявлення необґрунтованих активів у держслужбовців

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Готуються підозри в колабораційній діяльності. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-23 15:17:42